Opening Watersportseizoen Terherne 2018 met nieuw elan

donderdag 15 maart 2018

Op 2e Paasdag, dit jaar op 2 april (van 11-17 uur) opent Terherne zoals altijd het Watersportseizoen. 2018, het jaar waarop Friesland zich Europees Cultureel presenteert, heeft ook Terherne naast een watersport festijn een muzikaal festijn. Alle watersportbedrijven openen deze dag hun deuren, de winkels zijn open en nieuwe en bestaande restaurants presenteren zich. Beide markten zijn er weer. Nieuw is dat in het centrum voor de Buorkerij een podium is met doorlopend muziek en dat er een “shantypraam” rondvaart.

Muziekfestival
Op het muziekpodium, midden in het dorp, tussen de Buorkerij en de Pastorij staat een podium waar doorlopend van verschillende soorten muziek te genieten valt. De start is nog geheim; het eind is bekend. De Percussiegroep Lady’s Hardware zal vanaf 15.00 uur van zich laten gelden. Op o.a. oliedrums maken ze Terherne onveilig.
Tussen 13.00 en 15.00 uur vaart de Kameleonpraam met het shantykoor de Warringers uit Joure door de Oude Zandsloot. De zeemansliederen klinken over het water en rond de brug.
Verder vinden her en der in het dorp kofferbakconcerten plaats en is er nog meer livemuziek.

Open Dag

De meeste watersportbedrijf hebben Open Dag. Bij de motorbootverhuurders kunnen alle schepen die te huur zijn bekijken, van een eenvoudig klein schip waar je mee onder alle bruggen door kan tot de grote waar je met je hele familie mee op vakantie kan. Een weetje: Vanuit Terherne worden vanaf 2018 zo’n 100 motorjachten verhuurd. Dat zijn meer motorboten dan vanaf ’t Ges in Sneek.
In andere havens kun je open zeilboten, kano’s, optimisten uit proberen. Of je oriënteren op rondvaarten en zeilvaarten deze zomer, er presenteert zich een zeilschool voor met name de jeugd van 6-12 jaar en de Terhernster SUPschool. Probeer eens te suppen, oftewel peddelen op een surfplank.

Paasactiviteiten

De hele dag is er overal van alles te doen, ook  voor de kids. De paashazen lopen door het dorp. Er zijn springkussens, waterballen, ei schilderen, paasspelen, hazenpad, Optimisten. En natuurlijk nog de Kameleon. Vooruitlopend op de nieuwe Kameleon tv serie, die vanaf april wordt uitgezonden is er in de Kameleonboerderij een nieuw verhaal. Verder is er, zoals elk jaar,  markt op de Buorren en bij Terherne Haven.
En vele restaurants hebben een Lente-aanbieding variërend van Paasbrunch, Gerookte paling, Pompeblêdbroodje, Houtgestookte BBQ enz. enz. Er is zoveel, dat er voor iedereen die komt, een plattegrond is met alle info.

De Watertaxi

Bij meerdere evenementen in Terherne vaart de Watertaxi. Deze sloepen worden gesponsord door bedrijven en gevaren door vrijwilligers. Er zijn 2 watertaxi-lijnen en ze varen de hele dag. Hierbij nieuw is, dat bezoekers vanuit richting Grou en Akkrum voor het dorp bij Watersportcentrum Mid Friesland (Jellepaad) kunnen parkeren en met de watertaxi naar de oude brug worden gebracht. Uiteraard is parkeren en meevaren gratis.
Het Watersportdorp Terherne presenteert zich op dit eerste moment van het nieuwe seizoen. Daarna gaat het los, eerst mondjesmaat met de verhuur van vakantiehuizen, motorboten en met mooi weer sloepen en zeilboten. Daarna komen er steeds meer gasten en vanaf Pinksteren is het een komen en gaan van zeilers, rustzoekers, kampeerders, Kameleonzoekers, vaarders, fietsers, wandelaars, levensgenieters van jong tot oud.
Meer informatie op www.eilandindefriesemeren.nl en de Facebookpagina www.facebook.com/openingwatersportseizoenterherne