Het Jouster Kuierke

vrijdag 8 september 2017

Zin in een interessante wandeling door oud Joure? Dat kan op donderdagmiddag 14 of 21 september a.s. om 14.00 uur! De gildemeester heeft mooie verhalen voor jou in petto! Opgave bij VVV Joure (tel 0513-416030), kosten € 3,50 p.p.

De Vlecke Joure (geen dorp en geen stad) heeft een interessante historie en het Gilde heeft in samenwerking met VVV Joure een wandelroute langs verschillende objecten samengesteld.

De route leidt langs oude gevels, smalle straatjes en historische panden. Het hele jaar kan er o.l.v. een gildenmeester een wandeling worden gemaakt langs de karakteristieke plekjes van Joure voor groepen vanaf 4 personen. Individuele wandeling is mogelijk op donderdagmiddagen in juli, augustus en september om 14.00uur. Opgave bij VVV Joure.

Tijdens de rondleiding krijgt u de gelegenheid om de historische gerechtskamer in de Jouster toren te bekijken waar in een lang verleden kleine vergrijpen direct werden berecht.

Rondleidingen kunnen het hele jaar, iedere dag van de week (uitgezonderd zondag) geboekt worden. Per rondleiding kunnen max. 15 personen per gids deelnemen, is de groep groter dan kunnen er meerdere gidsen ingezet worden.

Voor reservering en vragen kunt u contact opnemen met VVV Joure, tel: 0513-416030. Of stuur een e-mail naar: info@vvvfriesemerengaasterland.nl