De Vlecke Joure (geen dorp en geen stad) heeft een interessante historie en het gilde van Skarsterlân heeft in samenwerking met VVV Joure een wandelroute langs verschillende objecten w.o. gebouwen en vaarwaters samengesteld. De route leidt langs oude gevels, smalle straatjes en historische panden. Het hele jaar kan er o.l.v. een gildemeester een wandeling worden gemaakt langs de karakteristieke plekjes van Joure voor groepen vanaf 5 personen.

Tijdens de rondleiding krijgt u de gelegenheid om de historische gerechtskamer in de Jouster toren te bekijken waar in een lang verleden kleine vergrijpen direct werden berecht. Tevens bezoek aan klokmaker ten Hoeve.

Rondleidingen kunnen het hele jaar, iedere dag van de week (uitgezonderd zondag) geboekt worden.
Per rondleiding kunnen max. 15 personen per gids deelnemen, is de groep groter dan kunnen er meerdere gidsen ingezet worden.

In juli, augustus en september zijn er iedere donderdagmiddag (m.u.v. Jouster Merke) rondleidingen vanaf 14.00 uur. (min. 2 pers.). Wel even opgeven. 

Reserveren
Voor reservering en vragen kunt u contact opnemen met VVV-Joure, tel: 0513-416030. Of stuur een e-mail naar: info@vvvfriesemerengaasterland.nl
Kosten zijn € 3,50 p.p.

De VVV kan voor u eventueel diverse aanvullende dagactiviteiten verzorgen.