30e Gaasterlandse Natuurweek - 22 t/m 28 oktober

Thema 'Exoten'
Van 22 t/m 28 oktober wordt de 30e Gaasterlandse Natuurweek met als thema 'Exoten' georganiseerd! Het jubileum wordt gevierd met een herfstvakantie vol vertier in de natuur. Traditiegetrouw start de Gaasterlandse Natuurweek met de sfeervolle Groene Markt in het Rijsterbos die voor deze jubileumeditie tot Exotisch festival is opgewaardeerd. Ook de rest van de week kun je je tijdens de activiteiten onderdompelen in de gevarieerde wereld van de exoten.

Kinderen ontdekken deze wereld spelenderwijs tijdens de kinderactiviteiten op maandag en dinsdag: Expeditie Waterbeestjes, Kindermiddag Exoten en de Sport en Speldag ‘Exoot, groen of rood’. Kleuters kunnen woensdag genieten in de kapschuur van de voorstelling ‘Mijn kleine vriend de walvis’ door poppentheater Jinky’s Mikmak en op woensdagavond staat een speciale sprookjes-sterren-vaartocht op het programma die ook geschikt is voor kinderen met een beperking.  Wie wil weten hoe het is om boswachter te zijn kan op donderdag meedoen met de ING Oerrr Wilde Buitendag ‘Wordt boswachter van Oerrr” en op vrijdag staat er voor iedereen die wel van een beetje uitdaging houdt én niet bang is voor een nat pak een stoere outdoordag met challenge parcours van Abee Outdoor op de Wyldemerk opgesteld. Vrijdagavond kun je meedoen met Levend Dierenstratego in de schemering in bos Elfbergen en zaterdag organiseert het IVN Súdwesthoeke een fotografieworkshop voor de jeugd.

Ook volwassenen kunnen een kijkje nemen in de wereld van de Exoten tijdens onze excursies door het Lycklamabos en het Rijsterbos, de lezing over o.a. exotenbestrijding door het Wetterskip en tijdens de fotografieworkshop voor volwassenen.

De week wordt afgesloten met een sprookjesachtige Nacht van de Nachtwandeling door het donkere Rijsterbos. Beleef de magie van de nacht in het Rijsterbos.

De Gaasterlandse Natuurweek is een week vol met leuke, groene, sportieve, creatieve en duurzame activiteiten, georganiseerd door een unieke samenwerking van de verschillende natuur gerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke.

Kijk voor het volledige programma en aanmelding voor de activiteiten op www.gaasterlandsenatuurweek.nl