Zeilen met een skûtsje en combineren met een mooie fietstocht

Excursie, Folklore, Fietstocht

Wilt u een dagje mee zeilen op het skûtsje de “Aleida Hendrika”, gebouwd in 1905? Het is een prachtige belevenis voor jong en oud. Skûtsjeverhuur Haghe laat u zien hoe mooi Fryslân is vanaf het water. Zeilen met beurtveer Heeg-Balk is genieten van wind water en golven, de vele vogels en de mooie natuur. Meehelpen mag! Om 10.30 uur is de afvaart uit Heeg en 14.00 uur uit Balk.

Boek een enkele reis of een retour met de beurtveer Heeg-Balk. Ook fietsers kunnen er een leuke en afwisselende sportieve dag van maken door deze zeiltocht te combineren met een fietstocht rond de Fluessen van ca. 28 km. Er is een korte route via Woudsend van 18 km. U vaart en zeilt de heenweg en fietst terug of omgekeerd. En u bent verzekerd van een super afwisselende en actieve dag. Als de wind het toelaat zal dit traditionele schip u zeilend naar uw bestemming brengen, onderweg kunt u genieten van het Friese landschap en de meren met z'n vele schepen. Onderweg passeren we het gezellige dorp Woudsend. Deze zeiltocht is een prachtige mogelijkheid om kennis te maken met het bekende skûtsjesilen. De schipper kan u hierover alles vertellen. Er kunnen 15 personen mee aan boord en de fietsen gaan gratis mee. De overtocht duurt ongeveer 2,5 uur.

Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 28 september 2017 14:00

* Om 10.30 uur is de afvaart uit Heeg (It Eilan 65 - achter Stayokay) en 14.00 uur uit Balk (Meerweg 26 t/o Machinefabriek Spaans Babcock)(o.v.b.)

Toegangsprijzen

  Van Tot Toelichting
Volwassenen € 19.00 enkele reis
Volwassenen € 36.00 retour
Kinderen € 9.50 enkele reis (2-12 jaar)
Kinderen € 19.00 retour (2-12 jaar)

Van mei t/m september vaart het skûtsje "Aleida Hendrika" de beurtveer Heeg-Balk-Heeg. Groepen vanaf 8 personen mogelijk op elke dag van de week.

Contactgegevens

Aanlegplaats bij het toiletgebouw - t.o. Machinefabriek Spaans Babcock

Meerweg 26
8561 AV Balk

Meerweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
8561 AV, Balk