Lyrisch Expressionistische schilderijen in biliotheek Balk

Tentoonstelling

De Kunstkring Gaasterland begint het nieuwe seizoen van exposities in de bibliotheek met schilderijen van Richard Vloemans,die in mei op de kunstmarkt in Balk stond. Richard Vloemans is geboren in 1983 te Waalwijk en woont nu in Blaricum. Dit is tergelijkertijd ook de plek waar zijn atelier gevestigd is. De naam van het atelier is: Het Keerpunt. Op de ontdekkingstocht naar zijn kunstzinnige identiteit heeft kunstenaar Richard Vloemans veel verschillende soorten stromingen en technieken uitgeprobeerd.

Vanuit deze ervaring heeft hij een keuze gemaakt om zich te specialiseren in de kunstrichting Lyrisch Expressionisme. Lyrisch Expressionisme is een richting binnen de moderne kunst waarin de werkelijkheid niet altijd wordt nagebootst. Het zijn vormen en kleuren met ritmes en contrasten.
Lyrisch Expressionisme betekent voor Richard een uitingsvorm van gevoel, kleur en experimenteren met diverse objecten. Op deze manier maakt hij de kleurvolle en onderscheidende kunstwerken die u kunt zien in deze expositie. De kunstwerken laten veel structuur zien en bestaan uit acrylverf, spuitverf, inkt en airbrush. Naast de gebruikelijke gelmedia en verhardingsmaterialen van Talens gebruikt hij ook huis-, tuin- en keukenproducten zoals: bloem, meel, suiker, deeg en peper en zout om zijn kunstwerken de gewenste structuur te geven. Verder gebruikt hij veel natuurlijke objecten zoals: zand, stuifmeel, vogelzaad en kalksteen. Deze producten worden dan gemengd met acrylverf en aangebracht met paletmessen. De schilderstyle van de kunstenaar kenmerkt zich door de grove kwaststreken.
De expositie is te zien van 25 augustus tot 20 oktober tijdens de openingsuren van de bibliotheek : dinsdag en vrijdag van 14.00-20.00 uur en woensdag en donderdag van 14.00-17.30 uur.

Wanneer?

Vanaf Vrijdag 25 augustus 2017 tot en met Vrijdag 20 oktober 2017

Dag Van Tot
Dinsdag 14:00 20:00
Woensdag 14:00 16:30
Donderdag 14:00 16:30
Vrijdag 14:00 20:00

Contactgegevens

Bibliotheek Balk

Dubbelstraat 1A
8561 BC Balk

Dubbelstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
8561 BC, Balk