Expositie in Stoeterij De Oorsprong

Tentoonstelling

Maar liefst drie exposanten zullen tot en met 5 februari 2018 te zien zijn in Hotel-restaurant annex Stoeterij De Oorsprong te Sint Nicolaasga. De exposanten zijn Bien Velds, Grietje van der Reijnst-Brak en Anky van Burgsteden-van der Veen. De expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur te Joure.

Bien Velds - Stoelen die gezellig samen koffie drinken
Bien werkt met allerlei materialen en diverse thema’s. Momenteel werkt ze veel met een plasmasnijder. Ze brandt hiermee objecten uit cortenstaal. Voor haar een soort tekenen in metaal. Er ontstaan veelal ‘dagelijkse’ dingen zoals stoelen, tafels en serviesgoed. Deze objecten worden door haar zó neergezet dat ze bijna iets menselijks krijgen.
Al dan niet in combinatie met andere materialen ontstaan er beelden in een vervreemdend perspectief: stoelen zitten gezellig samen koffie te drinken, voeren een gesprek of zijn aan het dansen. Ook de koffiekannen en theepotten zijn ‘levende wezens’ geworden. Een veelvuldig voorkomende reactie van de aanschouwers is: ik word er blij van!

Grietje van der Reijnst-Brak - Verrassende composities
Een scherp oog voor zowel detail als het geheel is kenmerkend voor het werk van Grietje van der Reijnst-Brak. In het dagelijks leven werkt Grietje als freelance fotograaf voor diverse lokale kranten. Voortdurend is zij zowel professioneel als privé op zoek naar onderwerpen.
Ook schilderen met acrylverf is een grote passie. Dikwijls zijn haar foto’s het uitgangspunt van haar schilderijen. Hierdoor beeldt Grietje een veelheid aan thema’s uit. Vooral het warme kleurgebruik en losse schildertechniek vallen op. Aan haar schilderijen ligt een fotografische blik ten grondslag. Dit is dan ook in de verrassende composities van haar schilderijen terug te zien.

Anky van Burgsteden-van der Veen - Koeien als inspiratiebron schilderij
Koeien vormen een grote inspiratiebron voor de schilderijen van Anky van Burgsteden-van der Veen. Anky woont en werkt, samen met haar man, op een prachtige boerderij in Oosterwolde. De boerderij met 150 koeien ligt tegen de Drentse grens aan. Vlakbij het natuurgebied Fochteloërveen.
Dagelijks melkt Van Burgsteden de koeien en ziet hun verschillende karakters. Samen met de rust die de dieren uitstralen vormt dat een grote inspiratiebron voor de schilderijen van Anky. Naast koeien schildert ze ook portretten van mensen/kinderen die met hun sterke blik willen raken. Haar stijl is realistisch, cartoonistisch en kleurrijk, hoewel haar laatste werken weer sober zijn van kleur. Door de achtergrond en omgeving achterwege of simpel te laten wordt de nadruk gelegd op de schoonheid van de koe.


Wanneer?

Vanaf Maandag 4 september 2017 tot en met Zondag 4 februari 2018

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

Toegangsprijzen

Gratis toegang

Contactgegevens

De Oorsprong

Huisterheide 7
8521 NC Sint Nicolaasga

Huisterheide Model.NdtrcItem.HouseNumber
8521 NC, Sint Nicolaasga