Expositie in Stoeterij De Oorsprong

Maar liefst drie exposanten zullen tot en met 11 juni te zien zijn in Hotel-restaurant annex Stoeterij De Oorsprong te Sint Nicolaasga. De exposanten zijn Joke Ket, Ilona Tanke en Martin Alkema. De schilderijen expositie is georganiseerd door Stichting Keunst en Keur te Joure.

In haar schilderijen beeldt Joke Ket het ultieme gevoel van vrijheid en verbondenheid met Friesland uit. Haar liefde gaat vooral uit naar het Wad met aan de horizon de eilanden. Het Wad biedt haar schoonheid en uitzichten en de sensatie van zout op je lippen, voeten in het slik en zand op je lijf. De materie zoals schelpen en slik verwerkt ze in haar schilderijen. Een deel van de verkoop van haar werk gaat naar St. Kalpitiya (www.kalpitiya.nl) om daar kleine projecten te realiseren.
Ook de ervaring van verre reizen geeft Joke weer in haar schilderijen. Eén van haar favoriete reizen was Vietnam.

Ilona Tanke-van Dijk schildert bij voorkeur landschappen en portretten van mens en dier. Daarbij hanteert zij een losse, impressionistische stijl. In haar landschappen wil Ilona de sfeer van een prachtige wolkenlucht, spectaculair licht of interessante lijnen en kleuren voor de toeschouwer vastleggen. In haar portretten brengt zij de ziel van mens of dier tot uitdrukking. Acrylverf en olieverf zijn haar favoriete materialen. Zij schildert vaak pasteus en gebruikt graag veel verf.
Met haar schilderij ‘Reisewege Bad Bentheim 2009’ won Tanke-van Dijk de schilderwedstrijd ‘Jacob van Ruisdael: Groeten uit Bentheim/ Grüsse aus Bentheim’.
In het dagelijks leven is Ilona docent schilderen aan de Volkshochschule Grafschaft Bentheim.

Expressie met kleur. Dat is de gedachte achter de kunst van Marten Alkema, wonend en werkend in Harlingen. Hij noemt zijn schilderijen Mazl Art, een verwijzing naar zijn voorliefde voor muziek uit Oost-Europa. De schilderijen van Marten hebben een eigentijdse stijl, met een balans tussen abstract-expressionisme en CoBrA. Met zijn intuïtieve stijl van schilderen laat hij zich leiden door zijn muziek en emotie van het moment. Marten werk met acrylverf en spuitbus, aangevuld met diverse technieken en materialen. Ook verwerkt hij karton, stof en niet voor de hand liggende producten in zijn werk. Hij gaat daarbij telkens de uitdaging aan om met kleur, licht te creëren in een eigen wereld.

Gratis toegang

Huisterheide Model.NdtrcItem.HouseNumber