Expositie ‘Eureka!’ - houtje touwtje puzzels

Tot en met 30 maart 2018 is in Puzzelmuseum Joure de tentoonstelling ‘Eureka!’ te zien, een expositie van houtje touwtje puzzels. Deze tijdelijke tentoonstelling beperkt zich tot de Eureka puzzels. Deze puzzels zien er erg mooi uit en zijn uitermate geschikt om in een huiskamer neer te zetten. Familie en vrienden kunnen dan onmiddellijk beginnen met puzzelen.

Eureka puzzels worden sinds 1989 in België gemaakt. Jo Wils, de eigenaar van de firma, maakte aanvankelijk samen met zijn vrouw de eerste Eureka puzzel: model A (400 stuks). Het bedrijf groeide en er werden steeds meer puzzels gemaakt. Ze kregen allemaal een letter van het alfabet. Inmiddels hebben de puzzels ook andere namen, want na de ‘Z’ kwamen er steeds nieuwe modellen bij. Het zijn bijna allemaal houten puzzels met touwen en ringen. Sommige puzzels zijn eenvoudig op te lossen, maar de meeste puzzels zijn moeilijk tot zeer moeilijk. Dat zijn de echte breinbrekers! Als je zo’n moeilijke puzzel weet op te lossen, dan mag je ‘eureka!’ (ik heb het!) roepen. Op de verpakking van elke puzzel wordt aangegeven hoe moeilijk de puzzel is.
In het puzzelmuseum zijn de Eureka puzzels niet alleen te zien, je kunt er ook mee puzzelen en proberen om ze op te lossen.

Praktische informatie

Vanaf Vrijdag 15 september 2017 tot Vrijdag 30 maart 2018

Dag
Zondag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

* Het Puzzelmuseum is op afspraak geopend.

De Brekken Model.NdtrcItem.HouseNumber
8502 TN, Joure