Boerderij Kleurrijk, wonen, werk & vertier

Speeltuin, Restaurant, Cadeau, Theetuin

Bijzondere boerderij voor mensen met een beperking, met activiteiten voor mensen "van buiten" in de theeschenkerij en proeverij, het atelier, dierenweide en belevingstuin!

Kleurrijk, boerderij voor wonen, werk en vertier is een initiatief van mevrouw H.Thibaudier. Samen met de inzet van een enthousiaste groep professionals en vrijwilligers is het gelukt een plek te scheppen voor iedereen..... waar het eigene van mensen het uitgangspunt vormt, waar men zichzelf kan zijn. Er is respect voor mensen, dieren, natuur en alles daar omheen. Mensen met een beperking krijgen de mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan het geheel.
Natuur
Er wordt vertier geboden in een rustige, ruime natuurlijke omgeving in Gaasterland. De Boerderij is gelegen op het landgoed "Frisian Forest" en bestaat uit 5,2 hectare grond.
Op deze plek komen mensen in contact met de natuur, dieren, planten en de seizoenen. De omgeving is zodanig ingericht dat mensen met- en zonder beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen genieten van werk, vrije tijd en vakantie, eventueel samen met hun familie.
Betrokken partijen
Boerderij Kleurrijk is een onderdeel van de J.P. van den Bentstichting, een AWBZ-erkende organisatie die verantwoordelijk is voor de zorg en dienstverlening, in samenwerking met Woon Friesland, plattelandsprojecten ZuidWestFriesland en de Stichting Vrienden van Kleurrijk.
Stichting Vrienden van Kleurrijk
Deze stichting is voortgekomen uit het ouderinitiatief Stichting Apart, die kleinschalige logeeropvang organiseerde voor thuiswonende kinderen met een beperking.
De Stichting Vrienden van Kleurrijk brengt mensen, middelen en mogelijkheden bij elkaar en zorgt zo voor speciale activiteiten en vele extra's wat recreëren, logeren, wonen en werken op Boerderij Kleurrijk zo bijzonder maakt.
In de Hooiberg "Proeverij Kleurrijk" kunt u proeven van de smaak en van de sfeer die uniek is voor Boerderij Kleurrijk. Proeverij Kleurrijk is bijzonder omdat er mensen met een beperking werken.
Het is een ontmoetingsplaats voor mensen met en zonder handicap. U kunt er thee, koffie of een drankje bestellen, een hapje eten of gewoon even lekker bij-babbelen en genieten van het prachtige uitzicht over het landgoed en met een zonnig terras om op mooie dagen heerlijk buiten te zitten. We zijn toegankelijk voor rolstoelen en er is een invalidentoilet.
Voor de kids genoeg vertier in de prachtige speeltuin, die overigens geheel aangepast is voor mensen in een rolstoel. In de Koperij vindt u prachtige eigengemaakte cadeau-artikelen en biologische voeding. Ook kunt u bij ons terecht voor keramiek en houten kinderspeelgoed.
In het bijzonder vindt u bij ons een klein assortiment gezonde lekkernijen bereid door de meewerkers in onze Kleurrijke Keuken. Niet alleen binnen, maar ook buiten is er volop gelegenheid om samen te spelen. Er is een grote tuin, een dierenweide, een paardenstal (komt nog) en een belevingstuin met (aangepaste) speeltoestellen. Je kunt er zelfs een rondje lopen of rijden over het pad van bijna 1 kilometer lengte. Op Boerderij Kleurrijk kun je het hele jaar door werken en genieten van de natuur en de seizoenen. Het mooie landgoed biedt een keur aan werkzaamheden en activiteiten waaraan jij je bijdrage kunt leveren.

Boegen Model.NdtrcItem.HouseNumber
8567 JC, Oudemirdum