Zien & Doen

Een bezoek aan de Friese Meren en Gaasterland staat garant voor afwisseling! Ga op pad en verken het weidse landschap, de meren, de kust, de bossen en de heuvels. Het totale gebied is bijzonder geschikt om met de fiets, wandelend, per boot of per paard te verkennen. Ook aan bezienswaardigheden, attracties en evenementen ontbreekt het aan niets! Ontdek al het leuks wat dit gebied u te bieden heeft!

Wat is er vandaag te doen?

Nieuwe VVV gids 2017 nu verkrijgbaar! 

VVV de Friese Meren – Gaasterland presenteert met trots de gloednieuwe editie van het toeristische magazine 2017. De gids staat boordevol inspiratie en is een prachtige leidraad die de diversiteit van het gebied goed laat zien. Het magazine wordt al jaren zeer gewaardeerd door zowel toeristen, inwoners als ondernemers. 

De VVV gids is verkrijgbaar bij de VVV winkels en agentschappen en bij toeristische- en recreatieve bedrijven in de regio en daarbuiten. Ook kunt u de gids online bekijken en downloaden, klik hiervoor op de foto hiernaast of klik hier.

 

 

Overnachten in de Friese Meren en Gaasterland

Waar gaat u slapen?


De diversiteit in het landschap vind je terug in de overnachtingsmogelijkheden. Overnachten kan in een sfeervol hotel,  lekker kamperen bij de boer of een vakantiewoning midden in het bos of aan het water. Je kunt zelfs in een molen logeren en in een boot overnachten is natuurlijk ook top. ‘s Ochtends word je gewekt door het vogelgezang of het ruisen van de wind. Of hoor je liever het kabbelende water? Alles is mogelijk in de Friese Meren - Gaasterland!