Zien & Doen

Een bezoek aan de Friese Meren en Gaasterland staat garant voor afwisseling! Ga op pad en verken het weidse landschap, de meren, de kust, de bossen en de heuvels. Het totale gebied is bijzonder geschikt om met de fiets, wandelend, per boot of per paard te verkennen. Ook aan bezienswaardigheden, attracties en evenementen ontbreekt het aan niets! Ontdek al het leuks wat dit gebied u te bieden heeft!

Wat is er vandaag te doen in De Friese Meren?

Toeristisch Magazine 2018  Zuidwest Friesland 

VVV de Friese Meren–Gaasterland, VVV Zuidwest Friesland en Stichting Regio Marketing Zuidwest Friesland (SRM ZWF) presenteren met gepaste trots het toeristische magazine 2018. . Het magazine geeft inspiratie en laat de variatie in het aanbod van Zuidwest Friesland zien; tussen de Afsluitdijk en het Woudagemaal. Denk hierbij aan de IJsselmeerkust, Gaasterland, de Friese Meren en (een deel van) de Greidhoeke. 

Met diverse sfeerimpressies, in beeld en verhaal, worden de vele recreatieve mogelijkheden uitgelicht. Ook de evenementen van Leeuwarden-Fryslân 2018 worden in beeld gebracht. Een katern met een overzicht van de toeristische bedrijven maakt de gids tot een onmisbaar item voor bezoeker en toerist.

Het magazine is verkrijgbaar bij de VVV winkels en agentschappen en bij toeristische- en recreatieve bedrijven in de regio en daarbuiten. Ook kunt u de gids online bekijken en downloaden, klik hiervoor op de foto hiernaast of klik hier.

 

 

Overnachten in de Friese Meren en Gaasterland

Waar gaat u slapen?


De diversiteit in het landschap vind je terug in de overnachtingsmogelijkheden. Overnachten kan in een sfeervol hotel,  lekker kamperen bij de boer of een vakantiewoning midden in het bos of aan het water. Je kunt zelfs in een molen logeren en in een boot overnachten is natuurlijk ook top. ‘s Ochtends word je gewekt door het vogelgezang of het ruisen van de wind. Of hoor je liever het kabbelende water? Alles is mogelijk in de Friese Meren - Gaasterland!

Aan de Wandel!

Wandelen is erg geliefd in Friesland. Hoe kan het ook anders. Buiten ervaar je Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân en het Friese Meren gebied op z’n best. Er liggen kilometers aan wandelpaden door het weidse landschap,  langs meren, over bospaden en glooiingen. Met het nieuwe wandelroutenetwerk stippel je zelf gemakkelijk een mooie route uit. Verbind nummers op de kaart of loop langs gemarkeerde bospaden in de Gaasterlandse bossen. De route inkorten of juist langer maken, ook dat is makkelijk met de knooppuntenkaart. Daarnaast verkoopt VVV De Friese Meren – Gaasterland speciale themaroutes over het landschap, de natuur en de geschiedenis. En kun je wandelingen reserveren onder leiding van een gids.

Facebook